Hírek

2014.11.23. 09:11

Mostantól dr.Kuntár Lajos nevét viseli a csörötneki művelődési ház

Csörötnek -Ünnepelt a község szombaton délután, a település neves szülöttére, dr. Kuntár Lajosra emlékeztek az összegyűltek. Születésének századik évfordulója alkalmából a művelődési ház felvette az egykori újságíró nevét.

Markó Petra

Kocsis Zsolt polgármester fontosnak tartja, hogy Kuntár Lajos munkásságát a lehető legszélesebb körben megismertessék, megőrizzék és példaképnek állítsák a jövő nemzedékének. Úgy gondolja, azzal tudják méltóképpen megőrizni emlékét,  ha születésének 100. évfordulója alkalmából a művelődési házat róla nevezik el, és -mindig barátságos, szelíd arcvonásait márványba vésetve - az épület oldalára emléktáblát helyeznek.

A képen Kocsis Zsolt, Csörötnek polgármestere valamint dr. Kuntár Tamás, amint leleplezik a táblát. Fotó: Markó Petra

Ez kifejezi azt a tiszteletet és megbecsülést, amivel a csörötnekiek gondolnak dr. Kuntár Lajosra. A polgármester köszönetet mondott a Kuntár családnak azért, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy felvegye a művelődési ház Kuntár Lajos nevét. Ígéretet tett arra, hogy az intézmény tevékenysége méltó lesz névadójára és annak szellemiségére.

Dr. Kuntár Tamás- az unoka- arra a pár hónappal ezelőtti eseményre emlékezett, amikor Szombathelyen emléktáblát avattak a nagypapája tiszteletére. Mint mondta, az is jó érzés volt,  most pedig örül, hogy azt látja, a szülőfalu lakói is ilyen jó szívvel emlékeznek. Felidézte: nagypapája mindig is Vas megyei ember volt. Három település játszott kiemelt szerepet az életében, Csörötnek a szülőfalu, majd Szentgotthárd és Szombathely. Rövid életrajzi áttekintés után a család nevében köszönetet mondott a nemes gesztusért.

A rendezvény az emléktábla leleplezése után a művelődési házban folytatódott, ahol a helyi általános iskola diákjai adtak műsort, majd a megjelentek visszaemlékeztek az egykori barát, családtag, újságíró életére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!