Hírek

2014.11.11. 13:06

Nádor István lett a megyei mérnöki kamara új elnöke

Szombathely - Tisztújító taggyűlést tartott a Vas Megyei Mérnöki Kamara november 6-án a megyeháza dísztermében. A négyévenként esedékes voksoláson Nádor István kapta a legtöbb szavazatot, alelnöknek pedig Déri Lajost választotta meg a 119 jelenlévő. Az új elnök és alelnök egyaránt okleveles építőmérnök.

Budai Dávid

Az eseményt dr. Németh István leköszönő elnök nyitotta meg, aki beszédében összefoglalta az előző ciklus munkáját. Mint elmondta, a létszám növekedett, így jelenleg 463 tagja van a kamarának. A jogosultsággal rendelkezők száma is tizenöt százalékkal emelkedett, ez összesen 356 főt jelent. Németh István ezután lemondott elnöki tisztségéről.

Az új elnök: Nádor István

A napirendek megtárgyalása előtt Rónay István József, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke a kamarai jogszabályok változásáról tájékoztatta a jelenlévőket, majd a továbbképzési rendszer módosításának szükségességéről beszélt. Mint elmondta, a mérnöki, tervezői és szakértői tevékenység jogosultsághoz kötött, van olyan tagjuk, aki évi százezer forintot is fizet emiatt. Az alelnök szerint ez így nem folytatható.

Az elnökség. Fotók: A szerző

A taggyűlés résztvevői kijelölték a jegyzőkönyvvezetőt, a jegyzőkönyv-hitelesítőt, a szavazatszámláló bizottság tagjait, levezető elnöknek pedig Kovács Jenőt kérték fel. Ezután Horváth Gyula Vladimír felügyelő bizottsági elnök és Tóthné Temesi Kinga az etikai-fegyelmi bizottsági elnök rövid beszámolója következett, majd a tisztségviselők, az elnök, az alelnök, az elnökségi tagok, a küldöttek, a pótküldöttek, a felügyelő bizottság és az etikai-fegyelmi bizottság tagjait is megválasztották a résztvevők.

Ez alapján a Vas Megyei Mérnöki Kamara új elnöke Nádor István, új alelnöke Déri Lajos lett. Elnökségi tagok: Tóthné Temesi Kinga, Lakosi Ilona, Czap Attila, Szimandel Dezső, Horváth Imre. A felügyelő bizottság tagjai: Horváth Gyula Vladimír, Dankovics Erzsébet, Krenner Róbert. Az etikai-fegyelmi bizottság tagjai: Grastyán László, Karácsonyné Nedeczky Katalin, Mór Tibor, Takács Péter, Kapolcsi Imre, Tóth György, Karácsony Imre.

Zárásként az új elnök hangsúlyozta: az újonnan megválasztott elnökségnek valamennyi mérnököt képviselnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!