Hírek

2014.11.27. 20:15

Tizennégy teremmel bővül az Agora Művelődés és Sportház megújuló épülete

Szombathely - A színházterem új színpadi süllyesztője a Nyugat-Dunántúl egyetlen ilyen berendezése lesz. Ezt is megtudhatták a felújítással kapcsolatos lakossági fórum résztvevői.

Lisztmayer Zsófia

De Parais Istvántól, az Agora igazgatójától azt is megtudhatták a résztvevők, hogy 14 kisebb-nagyobb teremmel bővül majd az épület.

– A megújuló Agora egy állandóan nyitva tartó közösségi, kulturális központtá alakul. Az ifjúsági, családi, és gyermekprogramokon kívül különböző rendezvények helyszíne is lesz majd. A leglátványosabb része a felújításnak a nagyterem: a színpad egy süllyesztővel bővül, mely a Nyugat-Dunántúl egyetlen ilyen berendezése lesz. A fórumon felszólaló helyi lakosok leginkább személyes történeteiket osztották meg a közönséggel. Tóth Mihály elmesélte, hogy szívesen vett volna részt különböző kulturális eseményeken, de eddig csak a város távolabbi pontjaira tudott menni. – Ez szerencsére megoldódik, és a közelben is lesznek olyan programok, amelyeken szívesen részt veszek majd – jegyezte meg.

Egy közelben élő férfi panaszkodott, hogy múlt vasárnap különösen hangosan zajlottak a munkálatok. A Zalai Általános Építő Vállalkozó Zrt. (ZÁÉV) projektvezetője, Stróbl Ákos válaszában elmondta: figyelnek arra, hogy a lehető legkevésbé zavarják a közelben lakók nyugalmát. Hamarosan kihelyeznek egy táblát, amelyen az építési vezető telefonszáma is fel lesz tüntetve. Bármilyen probléma esetén őt lehet majd hívni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!