Hírek

2014.11.13. 17:45

Vasi önkormányzati vezetőket láttak vendégül Brüsszelben

Brüsszel - Vas megyei delegáció utazott Brüsszelbe, ahol az Európai Unió több intézményének működésébe nyerhettek bepillantást a résztvevők. Találkoztak a frissen kinevezett uniós biztossal, Navracsics Tiborral is.

Cseszkó Tamás

A fideszes EP-képviselők belső munkamegosztása alapján Schöpflin György professzor foglalkozik a Vas megyei ügyekkel. Az ő meghívására, Ágh Péter koordinálásával több Vas megyei döntéshozó utazott Brüsszelbe. A szakmai úton részt vett Kondora Bálint, a Vas megyei közgyűlés alelnöke, Huber László Kőszeg, Vlasich Krisztián Csepreg, Bodorkós Ferenc Gencsapáti, Krizmanich István Horvátzsidány polgármestere, valamint Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere, de több önkormányzati képviselő Véptől Celldömölkig szintén lehetőséget kapott arra, hogy tanulmányozza az Európai Parlament működését.

A Vas megyei küldöttséget fogadta Navracsics Tibor a Berlaymont Palotában, mely az Európai Bizottság székháza. A frissen kinevezett uniós biztos bemutatta az EU egyik legfontosabb testületének működési mechanizmusát, majd válaszolt a jelenlévők kérdésére. Az Európai Parlamentbe is bepillantást nyerhettek a jelenlévők, ahol Schöpflin György képviselő adott áttekintést a kontinensünk előtt álló kihívásokról. A résztvevők, önkormányzati vezetők egyetértettek abban, hogy a látogatás tapasztalatai hozzájárulnak ahhoz, hogy még sikeresebben tudják szolgálni itthon településüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!