Hírek

2014.12.04. 15:28

A Jobbik megvizsgálná a politikusok zsebét

Szombathely - A Jobbik rászállna és keményen lecsapna azokra a politikusokra, képviselőkre, akiknek vagyongyarapodását nem fedi legális jövedelem. A családtagok vagyonosodását is vizsgálná.

Némethy Mária

- Ideje rendezni az olyan esetleges vagyoni visszásságokat, amelyeket az országos média is több alkalommal boncolgatott az utóbbi időben - jelentette ki a Jobbik sajtótájékoztatóján Rába Kálmán, a megyei közgyűlésben pártja frakcióvezetője.  Megemlítette Lázár János luxuskarórájának nagy sajtóvisszhangot kiváltó ügyét, Giró-Szász András mesébe illő vagyongyarapodását, mondván: a politikából, s nem örökségből gazdagodtak meg. A helyzet kezelésére  a Jobbik kötelező vagyonosodási vizsgálatra tett javaslatot, a párt tagjai ezt már a kampányidőszakban is hangoztatták.

Fotó: a szerző

- Sajnálatos módon az országgyűlés fideszes többségű igazságügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba Vona Gábor és Szilágyi György jobbikos képviselők vagyonosodási vizsgálatról szóló módosító indítványát.  Ez a vizsgálat azoknak a képviselőknek az érdeke, akik semmilyen eltitkolt vagyonnal nem rendelkeznek - hangsúlyozta a vasi politikus, aki azzal folytatta: - Amíg a politikusok családtagjainak vagyoni helyzetét nem lehet érdemben vizsgálni, addig könnyen kijátszható a helyzet.

Elhangzott az is a sajtótájékoztatón, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén mindenképpen változtatna ezen, mert a jelenlegi helyzet elavult, egyfajta középkori privilégiumokat biztosít a képviselőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!