Hírek

2014.12.30. 14:30

Lefülelt mondatok - "Szállóigék" 2014-ből

Ez nem tréfa! Összegyűjtöttük azokat a „szállóigéket”, melyek a Vas Népében jelentek meg 2014-ben.

Zöldi László

Az idén is ceruzával olvastam a Vas Népét. Szellemes, tetszetős vagy csak elgondolkoztató mondatokat húztam alá. Vannak köztük, amelyek szállóigeként öröklődnek szájról szájra. Olyanok is, amelyek arról árulkodnak, hogy kik látogattak a megyébe. És olyanok is, amelyek látszólag alig mondanak valamit, jelentőségüket növeli azonban, hogy kik ejtették ki őket a szájukon. Az a benyomásom, hogy az alább olvasható sorokból kirajzolódik, miként alakult a közhangulat Szombathelyen és a vonzáskörzetében.

"Az ellenzéki szövetség még nem elégséges, ámde szükséges feltétel a győzelemhez." Ipkovich György volt szombathelyi polgármester, szocialista politikus (január 16.)

"Ma a hétköznapi embereknek két választásuk van. Vagy elmennek innen, vagy átalakítják ezt az országot." Istvánffy András 4K!-politikus (február 4.)

"A korszakváltáshoz olyan emberek kellenek, akik még nem égtek bele a politikába." Bajnai Gordon Együtt-politikus (február 26.)

"Citromsárga színnel beköszöntött végre a március." Peltzer Géza újságíró (március 3.)

"A jelenlegi kormány ma Európa leginkább kereszténydemokrata kormánya." Semjén Zsolt KDNP-politikus, miniszterelnök-helyettes (március 13.)

"Akkor jó a sajtó, ha a kérdései ellenzékiek." Neményi András szocialista politikus (március 17.)

"Gazdák nélkül nincs gazdaság." Kőrössy Tamás kisgazda politikus (március 26.)

"Miután mi sem élünk örökké, sőt, a mi erőnk is előbb-utóbb fogyni fog, azt szeretnénk, hogy a fiatal politikusaink izmosodjanak meg , képesek legyenek egyben tartani a polgári, keresztényi tábort, és készek legyenek az ország kormányzására." Orbán Viktor miniszterelnök (április 5.)

"Azt hiszem, kiviselkedtem magam a hazai médiából." Kulka János színész (március 29.)

"A Jobbik ma már néppárt, és a magyar politika megkerülhetetlen váltópárti szereplője." Balassa Péter Jobbik-politikus (április 7.)

"A mostani választások azt igazolták: akik az ország rúdját keményen fogják, jó úton járnak." Puskás Tivadar szombathelyi polgármester (április 18.)

"Meg tudjuk-e védeni a rezsicsökkentést, a pálinkafőzést, a magyar akácot magasabb szinten is?" Szájer József Fidesz-politikus (május 19.)

"Jól állunk, de nincs az a szekér, amelyikre még ne férne." Hende Csaba honvédelmi miniszter (augusztus 8.)

"A gyermek isten ajándéka, az iskolák pedig az egyház virágoskertjei." Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter (augusztus 12.)

"Nem akarnám elvenni a támogatóink kedvét, de országosan biztosan nem érünk el áttörést, az önkormányzatok többsége Fidesz-kézben marad." Gyurcsány Ferenc DK-politikus a helyhatósági választásról (szeptember 11.)

"Az előadás végén szék nem marad szárazon." Koltai Róbert színész, aki Szombathelyen vígjátékot rendez (szeptember 13.)

"Kint a gazdagok közt szegény voltam, itthon a szegényekhez képest gazdagabb vagyok." Dr. Hámori Károly repatriált 56-os emigráns (október 25.)

"Az a vágyam, hogy ne legyenek vágyaim." Vásáry Tamás karmester (november 22.)

"Ezek a törvények egy szebb, élhetőbb ország létrehozásának alapját jelentik." Kovács Ferenc Fidesz-politikus (november 25.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!