Hírek

2014.12.03. 19:03

Védőruhát kapott az Őrség Mentőcsoport

Több száz ezer forint értékben adtak át védőruházatot a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, szerdán.

Markó Petra

Számos esetben nyújtott már segítséget többek között Körmendnek is az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport.

Bebes István polgármester szerint a térségben lévő településeknek szem előtt kell tartani, hogy katasztrófa esetén a védelmi feladatok megoldásához igenis megfelelő védőfelszerelésre van szükség.

Ezért döntött úgy a város valamint három másik település (Őrimagyarósd, Felsőjánosfa és Hegyhátszentjakab) önkormányzata, hogy biztosítják a forrást a szervezet tagjainak védőruhájához.

 

A város első embere megköszönte a mentőcsoport képviselőinek eddigi munkáját, hozzátette: bízik abban, hogy a jövőben nem lesz annyi probléma a térségben, mint az elmúlt időszakban volt.

AZ ünnepélyes átadó után dr. Unger István tűzoltó ezredes elmondta, hogy szerinte a támogatás jó helyre került. Úgy gondolja helyes volt annak idején úgy dönteni, hogy megalakítják a járási mentőcsoportokat. Jól bizonyítja ezt az is, hogy baj esetén nemcsak a térségben, de országosan nagy szükség van rájuk.

Fontosnak tartja a továbbiakban is, hogy a lakosság érdekében megfelelő segítséget nyújtsanak- ehhez a szükséges felszereléseket a jövőben is biztosítani fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!