Hírek

2015.01.07. 07:08

Indiai kendert termesztettek a szőlőhegyen

Kőszeg - Vádat emeltek két emberrel szemben, mivel a lukácsházi szőlőhegyen kendert termesztettek. Nemcsak saját célra, hanem eladásra is neveltek növényeket.

Bajdó Bettina

A Kőszegi Járási Ügyészség két személlyel szemben emelt vádat - áll a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleményében. Az elsőrendű vádlottat termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével, míg a másodrendű vádlottat kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja.

A közleményben az olvasható, hogy a vád szerint az elsőrendű vádlott 2014 májusában bérleti szerződést kötött egy lukácsházi szőlőhegyen lévő ingatlan tulajdonosával, aki nem tudott arról, hogy a földjét bűncselekmény elkövetéséhez akarják felhasználni. A vádlottak kábítószer tartalmú növényeket termesztettek. A bérleti szerződés megkötését követően a vádlottak az indiai kender termesztéséhez szükséges eszközöket (lámpákat, trafókat, cserepeket, PH-mérőket), illetve az alapanyagokat (különféle tápszereket és magokat) Bécsben vásárolták meg.

A vádlottak a szőlőhegyen található hétvégi házban 51 tő kendert termesztettek, azokat közösen gondozták, amíg 2014. július 16-án a Kőszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói tetten nem érték őket, és a vádlottak által termesztett növényeket lefoglalták. Kiderült, hogy a másodrendű vádlott a kábítószert tartalmazó növényeket azért termesztette, hogy azokat értékesítse.

A Kőszegi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés, míg másodrendű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!