Hírek

2015.03.14. 08:31

Ha teheti, kerülje el Csornát! - Körforgalmi csomópont épül, tavasz végére elkészül

A Csornát elkerülő út kivitelezője csütörtökön megkezdte a 86-os főút átépítését a Csorna északi csomópont térségében. A forgalmat az építkezés idején jelzőlámpák irányítják. Az autósoknak várakozásra kell számítaniuk – előreláthatólag a „tavasz végéig”.

Ölbei Lívia

Az átépítés során egy körforgalmi csomópontot alakítanak ki a 86-os főút korrekciója mellett. A korrekció teljes hosszán a meglévő főút burkolatát elbontják, és új pálya épül ki 277,68 m hosszban a Thermál-fürdő út csatlakozásától. A tervezett körforgalom térségében a Thermál-fürdő útcsatlakozásáig közvilágítási oszlopsort is kiépítettek.

Érdeklődésünkre Loppert Dániel, a beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője közölte: a csomópont várhatóan tavasz végére elkészül. Mint mondta, a forgalomkorlátozásból eredő várakozás a forgalom nagyságától függ, ez napközben nagyon változó. Mindenesetre az északi irányból érkező teherforgalom ebből a körforgalmi csomópontból tud majd felhajtani a nyár végén átadandó M85-os gyorsforgalmi útra. Az elkerülőút megépítésével a nagyarányú észak-déli teherforgalom teljesen el fogja kerülni Csorna városát.

Az elkerülő út építése 85 százalékban uniós, 15 százalékban hazai forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!