Hírek

2015.04.30. 11:24

Ők már biztosan kaptak támogatást - A vasi civileknek szánt hárommillió forint felét már szétosztották

Szerdán ismét számos vasi civil szervezet támogatásáról döntöttek a megyei közgyűlés civil és nemzetiségi kapcsolatok bizottságának ülésén.

Cseh Gábor

Gagyi Levente, a bizottság elnöke néhány hónappal ezelőtt intézett felhívást a helyi civil szervezetek, egyesületek vezetőihez, hangsúlyozva, hogy egész évben várják azokat, akik valamely program megrendezéséhez igényelnék a Vas Megyei Önkormányzat támogatását.

- Ebben az évben 3 millió forint  áll rendelkezésünkre, folyamatosan érkeznek a kérelmek, igyekszünk lehetőségünkhöz mérten mindenkit támogatni - fogalmazott az elnök. Mint mondta, eddig majdnem ötven civil szervezet pályázott. - A legutóbbi ülésünkön is egyhangú döntés született, eddig több mint 1,5 millió forint támogatást sikerült szétosztanunk -mondta. Gagyi Levente hozzátette: a következő hónapokban is várják a pályázatokat, hiszen mivel felelősen gazdálkodott a bizottság, a civil keret forrásai továbbra is rendelkezésre állnak. - Támogatjuk a kisebbségi önkormányzatokat is, jelenleg is tárgyalunk a szlovén, roma, valamint a horvát kisebbségi önkormányzattal - hangzott el.

Fotó: Cseh Gábor

A legutóbbi bizottsági ülésen támogatásban részesült a szentgotthárdi Pannon Kapu Egyesület, a gencsapátiban működő Kezdőkör Képzőművészeti Egyesület által szervezett Gencsi Söprű Néptánc Fesztivál, a körmendi Régió Egyesület, a Batthyány Lovas Bandérium, a Vágtázó Kenu Tábor Egyesület, a vasvári Roma Érdekvédelmi Egyesület, a körmendi Senior Néptáncegyüttes, a csákánydoroszlói Kormorán Kenu Egyesület, a sárvári Nádasdy Hagyományőrző Egyesület, a Bolyais Szülők Egyesülete, a Pusztacsóban működő Pusztacsóért Egyesület, a szalafői helyi sportegyesület, a gersekaráti Kötélugró Egyesület, a kemenestaródfai Miród-forrásért Egyesület, Kamper László grafikus, a Csepregen működő Nyugdíjas Énekkar, a szombathelyi Zseboroszlán Alapítvány, a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség, a Szőlő és Bortermelők Egyesülete, a Gencsapátiban működő Főnix Lovas Egyesület, a celldömölki Alsósági Tigrisek sportcsapat, a Tóth Zoltán Alapítvány, valamint a celldömölki Soltis Lajos Színház.  A sikeres pályázókat az elnök levélben értesíti. - Ezek az egyesületek, civil szervezetek mind nagyon értékes munkát végeznek, jómagam fontosnak tartom, hogy folyamatosan egyeztessek velük, megismerjem a munkájukat, hiszen nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Vas megye értékei megmaradjanak - jegyezte meg Gagyi Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!