Hírek

2015.05.11. 14:11

Ez történt hétfőn a szamaras ügyben a Körmendi Járásbíróságon

Körmend - A Körmendi Járásbíróság hétfőn ismét tárgyalja az úgynevezett szamaras ügyet. Szakértőket hallgattak meg, azonban információink szerint ítélet még nem született.

Bajdó Bettina

Mint azt korábban megírtuk, a Körmendi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott 2009-től őstermelőként állatokat - egyebek mellett kettő szamarat - tartott egy magyarszecsődi kerítéssel, illetőleg a Rába folyó által határolt ingatlanon.

2013. május 13-án a kapu zárása során a vádlott nem kellő körültekintéssel, és az állattartásra vonatkozó szakmai előírásokat megszegve járt el. A szamarak a nem megfelelően bezárt kapun kijutottak és megtámadták a terület melletti földes úton segédmotor-kerékpárral közlekedő sértettet. A sértett leesett a motorról, majd a szamarak mintegy 50 méteren keresztül vonszolták, testét megtaposták és több helyen megharapták.

A szamarak támadása, a taposások, a harapások és a vonszolás miatt a sértett nagyszámú külső és belső sérülést szenvedett, amelyek következtében kialakult heveny idegrázkódtatás miatt a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a vádlottat halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. A Körmendi Járásbíróság február 16-án már tárgyalta az ügyet, akkor ítélet nem született, további tanúk meghallgatása miatt. Az ügy hétfőn ismét bíróság elé került, szóba hozták a DNS-mintákat is, amelyeket korábban vettek. Az ezzel való bizonyítás azonban nem járt sikerrel. Ítélet most sem született az ügyben, a tárgyalást elnapolták.

Kapcsolódó cikk:

Bíróság előtt a szamaras ügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!