Hírek

2015.05.29. 09:20

Vas megye a klímaváltozás ellen

Első megyei közgyűlésként a vasi csatlakozik Áder János államfő klímaváltozás elleni felhívásához.

Bakos Ágnes

Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a csütörtöki ülésen emlékeztetett: a klímaváltozás a jelen kor egyik legnagyobb társadalmi és politikai kihívása. Al Gore, az Amerikai Egyesült Államok Nobel-díjjal kitüntetett volt alelnöke vállalta, hogy 1 milliárd ember támogatását gyűjti össze - ehhez csatlakozva, Áder János köztársasági elnök 2 millió magyarországi aláírást igyekszik gyűjteni a decemberi, párizsi klímacsúcsig. Települési önkormányzatok sorban csatlakoztak a kezdeményezéshez, például Szombathely is. Megyei vezetések közül elsőként a Vas Megyei Közgyűlés csatlakozik az aláírásgyűjtéshez. Kondora Bálint elmondta: a települési polgármesterekkel felveszi a kapcsolatot és a klímavédelem propagálásra hívja őket.

A Vas Megyei Közgyűlés elfogadta a kezdeményezést, és a jövő generációjáért felelősséget vállalva csatlakozik a világméretű összefogáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!