Hírek

2015.09.16. 14:50

A dozmati polgármestert sodorta el a mikrobusz

Új információk szerint a kedd este Dozmaton elszabadult mikrobusz a település polgármesterét sodorta el. Sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.

Budai Dávid

Információink szerint a dozmati polgármester, Horváth Ádám sérült meg súlyosan, amikor kedden a falu kisbusza magával sodorta. Egy helyi lakos elmondása szerint a falu mikrobusza aznap érkezett meg a településre és a polgármesternél álltak meg vele. Majd 18 óra után riasztották a mentőket és a tűzoltókat, mivel a lejtőn parkoló Volkswagen Transporter percekkel azután, hogy leparkolták, elkezdett hátrafelé gurulni a lejtős kapubejárón. Ezt észrevették a körülötte álló emberek, akik próbálták megállítani a csaknem kéttonnás autót. Eközben gázolta el a polgármestert a hátrafelé guruló busz. A gépkocsi egy árkon is átugratott a hátsó tengelyével, úgy állt meg. A sérült a busz alá szorult.

Köcse Tamás, az Országos Mentőszolgálat Vas Megyei Mentőszervezetének vezető mentőtisztje elmondta, a szerencsétlenül járt férfi sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. Test szerte voltak sérülései, a fején, a vállán és a végtagokon is, információink szerint azért, mert a mikrobusz egy ideig maga alatt vonszolta a férfit. Megtudtuk, nemcsak a tűzoltók, hanem a falubeliek is segítették egy rúddal megemelni az autót, így tudták kiszabadítani a sérültet, akinek a karja szorult a hátsó kerék alá. A mentők fájdalomcsillapítót és infúziót adtak a sérültnek, aki szerencsére stabil életfunkciókat mutatott és végig eszméleténél volt. Végül a szombathelyi kórházba szállították.

Kapcsolódó cikk:

Elguruló kisbusz alá szorult egy ember Dozmaton (fotókkal frissítve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!