Hírek

2015.09.24. 16:37

Bejárták a szülők az új iskolát – sportcsarnoknyi tornaterem, áram napelemekkel

Szombathely – Szent Gellért-napot tartottak a Brenner János Nevelési Központ új épületében – a szülők először láthatták a modern termeket.

Örültek ma a Brenner iskola diákjai, hiszen nem volt tanítás, a délután folyamán pedig felbolydult az új épületben pár hét alatt kialakult rend. A Szent Gellért-nap alkalmából ugyanis elmaradt a tanítás, helyette sportversenyeket tartottak, délután pedig szülők százai lepték el a szupermodern, napelemes épület termeit, hogy csoportokban megismerjék őket. Virsli és üdítő, néptánc várta a vendéget a szülői munkaközösség jóvoltából. Mint kiderült, az épület tornaterme a második legnagyobb alapterületű sportlétesítmény (1350 négyzetméter), ennél csak az Arena Savaria pályája nagyobb 150 négyzetméterrel. A ház napelemei révén egyébként évente 55 ezer kilowatt energiát termel, amelyet visszatáplálnak az elektromos hálózatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!