Hírek

2015.09.01. 16:44

Falunap Vasegerszegen - Kitüntetést kaptak az idősek jótevői

Vasegerszeg - Kincskeresés, labdajátékok, akadálypálya, lufipukkasztó és egyéb szórakoztató sportversenyek várták mindazokat, akik ellátogattak a falunapra.

Cseszkó Tamás

A település hagyományos nyári rendezvényén a szórakoztató programok mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egészségmegőrzésre és nevelésre is. Idén sem volt másként, Gombor Györgyi a helyi iskola tornatermében tartott előadásában többek között az egészségről, otthonról, szépségről és táplálkozásról értekezett. Szintén régi tradíció, hogy ezen a napon az önkormányzat az egész falut megvendégeli, a jó hangulatú ebéden rég nem látott ismerősök, barátok, elszármazottak találkoztak egymással. A hivatalos megnyitón Németh József polgármester köszöntötte a helyieket, majd Gagyi Levente, a Vas Megyei Önkormányzat Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke mondott ünnepi beszédet.

- Ma a 21. század rohanó világában sokszor alig van időnk egymásra, fontosak azok az alkalmak, amikor találkozhatunk. Ezért is fontos a vasegerszegi falunap, hiszen ilyenkor rég nem látott barátok foghatnak újra kezet, egykori lakosok látogatnak haza, hogy megnézzék, mi történt a szülői házban. Látni, hogy Vasegerszeg összetartó, erős település. Olyan, amit még az idő vasfoga sem tud kikezdeni - fogalmazott a képviselő. Gagyi Levente külön köszöntötte az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Szent Miklós Idősek Otthona és Gondozóház vezetőit, dr. Gergye Zoltánt és feleségét, akik magánemberként üzemeltetik a hetven idős embert ellátó szakosított intézetet.

- Gergye Zoltán vasemberként küzd azért, hogy a szép kort megért emberek méltó körülmények között tudjanak élni. Egy település akkor tud megmaradni, ha vasakaratú vasemberek lakják - zárta gondolatait Gagyi Levente.

Gagyi Levente elismerést ad át dr. Gergye Zoltánnak és feleségének áldozatos munkájukért Fotó: Cseszkó Tamás

A falunapi rendezvény Magyar Rózsi zenei produkciójával folytatódott, majd a Jump for Fun ugrócsoport bemutatója következett. Este a zenéé volt a főszerep, közreműködött a Váti fiúk country együttes, operett és világslágerek csendültek fel Karsai Klára és Elek Zsolt előadásában, de a vasegerszegiek táncos-zenés szórakoztató műsora is igencsak népszerű volt. A falunap sztárvendégét, a TESÓK-at is vastapssal jutalmazták, majd hajnalig tartott a falunapi bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!