Hírek

2015.10.16. 12:18

Falco-ügy: az önkormányzat fellebbez

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata pénteken fellebbezést nyújtott be a hatóság azon határozata ellen, amelyben a Falco Zrt. számára engedélyezi az automata mérő- és dokumentáló készülék telepítésére vonatkozó határidő módosítását.

A fellebbezés indoka, hogy a döntés nem szolgálja Szombathely lakosságának érdekeit, sőt kifejezetten sérti az állampolgárok Alaptörvényben biztosított egészséges környezethez való jogait.

A határidő meghosszabbítása azért sem elfogadható az önkormányzat számára, mivel a Falco Zrt.-nek kellő idő, 9 hónap állt rendelkezésre az automatikus mérő- és dokumentáló készülék telepítésére és beüzemelésére.

A fellebbezésben leírtak szerint a hatóság ugyan korábban megállapította Szombathely önkormányzatának ügyféli jogállását, azonban a határidő módosításáról szóló hivatalos határozatot az önkormányzat csak 2015. október 13-án kapta meg.

Az önkormányzat pénteken élt jogorvoslati jogával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!