Hírek

2015.10.16. 12:26

Többet bír és szélesebb – elkészült a 8-as főút Vasvár és Szemenye között

Alsóújlak – Eső áztatta, de ünnepélyes szalagátvágással ünnepelte a kivitelező, a megrendelő és a térség országgyűlési képviselője, hogy elkészült a 8-as számú főút egy majdnem 12 kilométeres szakasza Vas megyében.

Bakos Ágnes

– Nem az utat ünnepeljük, hanem azt, amit jelent – így fogalmazott az útavatón V. Németh Zsolt. A térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy neki személyesen fontos emlék a megújult útszakasz egy része.

– Az első munkahelyekről nem íródnak olyan dalok, mint az első szerelemről, mégis meghatározóak az ember életében – mondta V. Németh Zsolt, aki földmérő üzemmérnökként dolgozott a területen évekkel ezelőtt.

– Minden utazás kaland, az ember élményeket és emlékeket szerez. Ezért fontos a biztonságos közlekedés – mondta a 11,8 kilométeres szakasz felújítása apropóján.

Csaknem 4,2 milliárd forintból készült el az útrész Szemenye és Vasvár között.

– Szélesebb lett az út megerősítették 11,5 tonnára – sorolta Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója. Kiemelte Kámnál új csomópontot alakítottak ki a 8-as és a 87-es főutak kapcsolódásánál és plusz kapaszkodósávot is kapott egy szakasz a megújult kilométereken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!