Hírek

2015.10.16. 14:07

Új kormányablak nyílt Szombathelyen

Hétfőtől fogadja az ügyfeleket a kormányablak a Bejczy utcában. A korábbi okmányirodát alakították át csaknem 50 millió forintból.

Az új szombathelyi kormányablakban 23 munkaállomást építettek ki, az ide érkezők csaknem félezer különféle ügytípust intézhetnek el egy helyen.

– Az elmúlt kilenc évben a megyében 217 ezer ügyet intéztünk el, ebből Szombathelyen több mint százezret. Ez jelzi, hogy a megyeszékhely kiemelt fontosságú e tekintetben. Ugyanakkor minden egyes kormányablak nyitva áll nemcsak az adott településen élő, hanem minden állampolgár számára – mondta el Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Az átadó ünnepségen dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte, hogy a városban mostantól három, korszerű informatikai eszközökkel felszerelt ügyfélbarát kormányablak működik.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy várhatóan januártól számos ügyet egyszerűbben intézhetnek az állampolgárok. Az erről szóló törvénymódosító javaslatcsomag már a parlament előtt van.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: rövidül majd az ügyintézési határidő, a számítógépes háttér összehangolásának köszönhetően több ügyet intézhetünk otthonról az ügyfélkapun keresztül, és számos eljárási díj is megszűnik. Ugyancsak januártól vezetik be az e-kártyát, amely egyesíti a személyi igazolvány, a lakcímkártya, a tajkártya és az adókártya adatait.

A szombathelyi kormányablakok ügyfélfogadási rendje október 19-étől:

Hétfő: 7.00–17.00
Kedd: 8.00–18.00
Szerda: 8.00–18.00
Csütörtök: 8.00–18.00
Péntek: 8.00–17.00

Az ügyfélszolgálatok munkatársai továbbra is előzetes időpontfoglalás nélkül fogadják az ügyfeleket a Bejczy u. 1-3., a Hollán E. u. 1. és a Vasút u. 14. szám alatt működő kormányablakokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!