Hírek

2015.10.22. 19:46

Ünnepi állománygyűlés nemzeti ünnepünk alkalmából

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ünnepségen a Sajtó Nívó-díj átadására, valamint szakmai elismerésekre is sor került.

A mai napon tartotta ünnepi megemlékezését a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit idézték fel.

Az állománygyűlésen Schreiner Zoltán tűzoltó őrnagy mondott ünnepi beszédet. „1956. október 23-án meghasadt az égbolt e hazában, mert a magyarok azt mondták: Elég volt!" - idézte Márai halhatatlan versének szavait. Felidézte a forradalom és szabadságharc legfontosabb momentumait, eseményeit, végül John F. Kennedy gondolataival zárta beszédét: „Nincs még egy olyan nap a történelem kezdete óta, amely világosabban mutatta volna, hogy az ember szabadságvágya örök és elpusztíthatatlan, bármekkora is a siker ellen ható túlerő."

Fotó: Balogh Nikoletta c.tű.zls., Vas MKI

Az ünnepi beszédet elismerések átadása követte. Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgató a katasztrófavédelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásáért nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Sajtó Nívó-díjat adományozott Simán Klárának, a Frisss FM hírszerkesztőjének, továbbá számos tűzoltó kollégát részesített tárgyjutalomban, valamint oklevél elismerésben.

A központi ünnepségen, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendezvényén Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatójától vehette át elismerését dr. Magyar Csaba tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, akinek Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából tanácsosi címet adományozott.

Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója ugyanezen alkalomból főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Weigl Miklós tűzoltó századost, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály, kiemelt főelőadóját, továbbá főmunkatársi címet adományozott Molnár Gabriellának, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!