Hírek

2015.11.20. 09:42

A migrációs helyzet is téma volt a megyei védelmi bizottság ülésén

A Vas Megyei Védelmi Bizottság csütörtöki ülésén értékelték a bizottság, a helyi védelmi bizottságok 2015. évi feladatainak végrehajtását. Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke összegzésében elmondta, hogy a megye védelmi igazgatási szervei eredményes munkát végeztek mind a tervezett, mind a rendkívüli – így a tömeges bevándorlás miatti – feladatok megoldásában.

A védelmi bizottság elnöke megköszönte a migrációs helyzet kezelésében részt vevő valamennyi szervezetnek, a honvédségnek, a rendőrségnek, a bevándorlási és állampolgársági hivatalnak, a helyi védelmi bizottságoknak, a települések polgármestereinek, ezen szerveknél szolgálatot teljesítőknek a helytállását. Külön köszönetet mondott a karitatív szervezeteknek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Vöröskeresztnek és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak, valamint valamennyi állampolgárnak, akik segítettek a menekültek ellátásában.

Dr. Baán Mihály alezredes, a bizottság titkára a végrehajtott honvédelmi felkészítésekről, gyakorlatokról tájékoztatta a bizottságot.

A migrációs válsághelyzetből adódó feladatokról szólt dr. Sipos Anikó, a BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója, Dedics Zoltán rendőr ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese és a bizottság titkára.

Az ülésen a téli időjárásból adódó helyzetre történő felkészülés helyzetéről és feladatairól Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója számolt be.

Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője hozzászólásában méltatta az országosan is kimagaslóan teljesítő önkéntes polgári védelmi szervezeteket. A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalt Kocsis Lajos ezredes, a Belügyminisztériumot dr. Solti István rendőr ezredes képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!