Hírek

2015.11.18. 14:17

Nem segített, meghalt az édesanyja - A toronyi ügyet csütörtökön tárgyalja a bíróság

Szombathely – A Szombathelyi Járásbíróságon felel az a férfi, aki kilenc napig hagyta szenvedni 92 éves édesanyját, majd hét napig a holttesttel élt. Az ügyet csütörtökön tárgyalják.

Bakos Ágnes

Hivatalosan „segítségnyújtás halált okozó elmulasztása” a vád a férfi ellen, amit súlyosbít, hogy a segítségnyújtásra egyébként is köteles volt a vádlott, hiszen a tulajdon anyjának nem segített.

A 92 éves toronyi asszony elesett az otthonában, a magatehetetlen nőt a fia és annak ivócimborája fektette ágyba, de orvost, mentőt nem hívtak.

Később sem. Pedig, mint a vádirat fogalmaz: a nagyfokú fájdalom a férfi számára is felismerhető volt.

Kilenc napig szenvedett az idős nő, akkor vesztette életét.

A fia ekkor sem értesített senkit, sőt, ott élt halott édesanyja mellett hat napon át. Egy ismerőse látogatta meg a férfit, ő értesítette a hatóságot, amikor látta a halott asszonyt.

Az idős nő halála a combcsonttörés, emiatti zsírembolizáció, továbbá traumás sokk okozta légzési és keringési elégtelenség folytán állt be – ezt állapította meg a szakértő.

A vádirat szerint, ha a nő a balesetet követően rövid időn belül szakszerű orvosi ellátásban részesült volna, túlélhette volna a sérüléseit.

A rendszeresen italozó vádlott ügyét csütörtökön tárgyalják Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!