Hírek

2015.11.02. 15:00

Tűzvédelmi oktatás az ovisoknak

Tűzvédelmi oktatást tartott és a tűzriadótervben foglaltakat is ellenőrizte a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség október 30-án Pecölben, a Bóbita Művészeti Óvodában.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít az ifjúságnevelésre, melyet nem lehet elég korán kezdeni. Annak érdekében, hogy a gyermekek minél előbb megismerkedjenek a tűz használatával, és fokozatosan kialakuljon bennük egyfajta felelősségérzet ennek használata iránt, már az óvodákban folyamatosak a tűzvédelmi oktatások. Ezek keretében a lurkók életkori sajátosságaiknak megfelelően kapnak tájékoztatást arról, hogy a tűz, ha helyesen használjuk a barátunk, viszont a kellő körültekintés nélkül súlyos balesetekhez vezethet és óriási károkat okozhat.

Fotó: Pintér Richárd tű. őrgy., Sárvár HTP

Az elmúlt napokban a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei a pecöli óvodában mutatták be a gyermekeknek a tűz jellemzőit. Játékos feladatokkal szemléltették a gyufa használatát, és arra is felhívták a lurkók figyelmét, hogy nem játékszerről van szó, így csak akkor nyúljanak hozzá, ha a szüleik is megengedik és jelen vannak. A kicsik kérdésére a tűzoltók azt is bemutatták, mi is az a hőkamera és mi célt szolgál, korábban elbújt csoporttársukat kellett az eszköz segítségével megtalálniuk.

A lurkók a tűzoltóautókat is megnézhették, felmászhattak a járművekre, mi több, hogy igazi tűzoltótónak érezhessék magukat, még a védősisakot is felpróbálhatták és a védőkabátos is magukra ölthették.

Aztán hirtelen megszólalt az óvodában a csengő, ugyanis az oktatással egybekötve a tűzriadótervben foglaltak végrehajtását is ellenőrizték a szakemberek. A pedagógusok összeterelték a gyermekeket, és rendezett sorokban kísérték őket biztonságos helyre, az udvarra. A létszámellenőrzés során pedig az is kiderült, hogy valamennyi dolgozónak és gyermeknek sikerült az előírt idő alatt elhagynia az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!