Hírek

2015.12.09. 14:02

Helyismereti foglalkozás egy szombathelyi kollégiumban

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja részt vett azon a helyismereti gyakorlaton, melyet a hét első három napján tartottak a megyeszékhely egyik középiskolai kollégiumában.

A cél az volt, hogy a megfelelő helyismeret birtokában a tűzoltók gyorsan és hatékonyan tudják végrehajtani feladatukat, ha esetlegesen tűz ütne ki az épületben, vagy egyéb veszély fenyegetné az ott tartózkodó tanárokat, kollégistákat.

Fotó: Komáromy Zoltán c. tű. őrnagy, Vas MKI

A Szily János utcában található, több mint százhetven tanuló kollégiumi ellátására alkalmas épületet járták be a tűzoltók az elmúlt három nap során. A helyismereti foglalkozás keretében az állomány megismerkedett az intézmény jellegéből adódó tűzvédelmi sajátosságokkal. Felmérték a tűzcsapok, tűzvédelmi főkapcsolók helyét, menekülési útvonalakat, körbejárták valamennyi helyiséget.

A foglalkozás alkalmával a megyeszékhely valamennyi hivatásos tűzoltója megismerkedett a kollégium épületével, annak a tűzoltás szempontjából releváns jellemzőivel, felkészülve ezzel arra, hogy szükség esetén a lehető legrövidebb időn belül és a legnagyobb biztonsággal tudják elvégezni feladatukat: az épület kiürítését, a tanárok, illetve diákok kimenekítését és a tűz eloltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!