Hírek

2015.12.10. 15:28

Rövidül a várólista - Új CT és MRI készülékkel bővült a Markusovszky kórház eszközparkja

Szombathely - A fejlesztésnek köszönhetően rövidülhet a vizsgálatokra várakozók listája. A kor színvonalának megfelelő, modern készülékeket építettek be.

- Az új 1,5 Teslás MR és a 64 szeletes CT a régi gépek mellett működik majd, tehát bővülés történt. Olyan vizsgálatokat is el tudunk végezni, amelyeket korábban nem, például az emlő MR-t. További vizsgálattípusok bevezetését is tervezzük – mondta el dr. Király István, a radiológiai osztály vezetője.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a kórház nagyívű fejlődését méltatta, úgy fogalmazott: az 1929-es építés óta nem történt az intézményben ilyen mértékű fejlesztés.

Dr. Puskás Tivadar polgármester arról beszélt: Szombathely fejlődésének fontos elemei a kórházi beruházások.

Király István és Nagy Lajos az új MRI készülékről beszélt a vendégeknek

- A műszerezettség 21. századi színvonalú, és az itt dolgozók a sokszor nehéz körülmények ellenére is tudásuk legjavát nyújtják és magas színvonalon végzik a munkájukat – húzta alá.

MR-vizsgálatra jelenleg 6-8 hetet, CT-re 3-4 hetet kell várni, ez az országos átlagnál kedvezőbb. Az új készülékeknek köszönhetően ez a várólista csökkenhet, amely várhatóan 3-4 hónap múlva lesz érezhető. A kórház vezetése azon dolgozik, hogy az elvégezhető vizsgálatok számát rögzítő kvótát megemelje, így még több beteget tudnak majd fogadni.

Az új gépek beszerelése úgy történt meg, hogy az ellátás egy pillanatra sem állt le. A továbbiakban pedig ha a régebbi készülékek meghibásodnak, akkor sem szünetel a betegek fogadása. Az új berendezések nagy forgalmat bonyolítanak majd, naponta 40 beteg érkezik MR-re, és 85-90 beteget vizsgálhatnak CT-vel, utóbbi 24 órán át üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!