Hírek

2016.01.15. 10:33

Összehangolt ellenőrzés volt az M86-os autóút szombathelyi elkerülőjén

Összehangolt ellenőrzési akciót hajtottak végre január 14-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei, melynek helyszíne ezúttal az M86-os autóút Szombathelyt elkerülő szakasza volt, ahol több ellenőrzési ponton is vizsgálták a veszélyes árut szállító járműveket.

Az akció keretében a katasztrófavédelem szakemberei azt vizsgálták, hogy a veszélyes árut szállító járművek betartják-e a rájuk vonatkozó ADR-szabályokat. Ellenőrizték egyebek mellett, hogy a szállítás során megfelelően rögzítették, illetve csomagolták-e a veszélyes árut, a fuvarozók rendelkeznek-e a szállításhoz szükséges fuvarokmányokkal, vizsgálták továbbá a járművek és a küldeménydarabok jelölését, az előírt tűzoltókészülékek meglétét, valamint érvényességét.

Ezen a napon a sárvári, szombathelyi és körmendi kirendeltség szakemberei harmincnégy járművet vontak vizsgálat alá, melyből hat tehergépkocsi szállított veszélyes árut. A veszélyes árut szállító járművek közül egy esetében tártak fel hiányosságot az ellenőrök, ezért a vállalkozás ellen közigazgatási eljárást indított a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Farkas János tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő elmondta, hogy az akció célja a rejtett és szabálytalanul szállított veszélyes áruk felderítése volt, továbbá hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszakban több esetben is hajtanak végre hasonló ellenőrzési akciókat  a megye illetékességi területén, más-más útszakaszon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!