Hírek

2016.01.21. 06:55

Régóta keresett betörőbandát fogtak el a szombathelyi rendőrök

A megyeszékhely egyébként csendesnek mondható városrészein élők békés mindennapjait keserítette meg egy bűnbanda, amelynek tagjai több családi házba törtek be és vittek el különböző értékeket 2015 novemberében és 2015 decemberében – közölte szerkesztőségünkkel a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság.

Vas Népe

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a kezdetben regisztrált betörések módszereiből feltételezték, hogy a szálak ugyanazon elkövetőhöz, vagy elkövetői körhöz vezetnek. Az adatgyűjtést kiterjesztették Zala megyére is, mivel – a szervek közötti jó együttműködésnek köszönhetően – munkatársainknak tudomása volt arról, hogy a szomszédos megyében is hasonló módszerrel követtek el bűncselekményeket.

A megyeszékhelyen a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint tizenhat lakóházba jutottak be jellemzően a herényi, a gyöngyöshermáni és a zanati városrészen, de Kámonban is megfordultak. A gyanúsítottak ezen kívül a Szombathelyhez közeli településekre is kiterjesztették tevékenységüket. Így Gencsapátiban három esetben, Sárváron és Egyházasrádócon pedig egy-egy alkalommal jutottak be családi házakba.

A megalapozott gyanú szerint többnyire ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el, de az is előfordult, hogy különböző élelmiszerekkel távoztak.

A szombathelyi nyomozók 2015. december 15-én a 24 éves őrtilosi férfit, majd 2016. január 11-én bűntársait: a 29 éves sávolyi, a 33 éves mesztegnyői és a 35 éves letenyei férfit is elfogták. Kihallgatásukkor összesen huszonkilenc bűncselekmény elkövetését ismerték el. Az ügyben tartott házkutatások során több, az eltulajdonításokból származó tárgyi eszközt találtak a nyomozók, de ennek ellenére ez idáig a tízmillió forintot is meghaladó kárérték töredéke térült meg.

Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A bűnbanda tagjai közül az őrtilosi, a letenyei és a sávolyi férfit a Szombathelyi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg a mesztegnyői férfi szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!