Hírek

2016.03.21. 10:06

A nagy csokinyusziteszt - A szerkesztőségben most is tarolt a régi kedvenc

Hamarosan itt a húsvét, és szerkesztőségünkben is felvetődött a kérdés: milyen csokit vegyünk ajándékba a gyerekeknek? Hogy megtaláljuk a legtökéletesebbet, elvégeztünk egy csokinyuszitesztet. Az eredményeket most önökkel is megosztjuk, hátha jól jön még a segítség az ünnepi ajándékvásárlás előtt.

Vadas Krisztina

Hat különböző csokinyuszit vásároltunk, alacsony és közepes árkategóriában. Tesztalanyaink, Mehlhoffer Tamás digitális főszerkesztő, Varga Nóra szerkesztő, Kelemen Attila digitális szerkesztő és Unger Tamás fotóriporter nem tudták, mi vár rájuk: csomagolás nélkül tálaltuk nekik a nyuszikat, így fogalmuk sem volt, éppen mit kóstolnak.

Tesztelőinket arra kértük, hogy a még egyben lévő csokifigurák kinézetét, majd az ízüket pontozzák 1-től 10-ig. A kiértékelésnél kiderült, hogy az érte el a legmagasabb pontot kinézetben, ami a legrosszabbat az ízben. Egy névtelen, tejbevonó masszából készült nyúlfigura tetszett nekik a legjobban, 9.75 pontot adtak rá.

Mehlhoffer Tamás ezzel a nyúllal kapcsolatban úgy fogalmazott: a népi giccsmotívumokkal díszített figura dizájnja abszolút elnyerte a tetszését. Az alkotók még a szőrszálak kialakítására is figyeltek. Sajnos amikor megkóstolták, már nem voltak ilyen lelkesek, mindössze 1.25 pontot kapott.


Ízében tarolt mindannyiunk kedvence, a Kinder: 8 pontot kapott. Kinézetében már nem aratott ekkora sikert, mindössze 3 pontot ért.

Ami mind ízben, mind kinézetben csalódás volt tesztelőinknek, az a Szerencsi étcsokiból készült nyuszija volt. Ízében csak az ötödik, kinézetében a hatodik helyet kapta a listán. Mint elmondták: előbb hasonlít egy világháborús lövedékre, mint nyúlra.

Volt egy kis trükk, amiről a kóstolás végéig senki sem tudott: egy diabetikus csokit is becsempésztünk a többi közé. Meglepő módon ez mindenkinek ízlett: a harmadik helyre sorolták.

A Tibi csoki szintén nem aratott sikereket, mind ízben, mind kinézetben a középmezőnyben végzett. A Boci csoki azonban ismét nem okozott csalódást: második helyen végzett a Kinder mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!