Hírek

2016.03.31. 13:39

Az árvízvédelmi fejlesztésekről is szó volt a megyei védelmi bizottság ülésén

A Vas Megyei Védelmi Bizottság március 30-ai ülésén elfogadták a bizottság idei feladat- és pénzügyi tervét, módosították a szervezeti és működési szabályzatot, illetve a 7,5 tonna feletti járművek kényszervárakoztató helyeinek kijelöléséről szóló határozatot.

Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal fóigazgatója és dr. Baán Mihály alezredes, a bizottság titkára az elmúlt ülés óta végrehajtott védelmi igazgatási feladatokról számolt be.

Az ülésen az árvizek és a helyi vízkárok elleni védekezésre történő felkészülés helyzetéről és feladatairól, valamint a megye árvízvédelmi helyzetét érintő fejlesztésekről Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi lgazgatóság igazgatója, Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi lgazgatóság igazgatója, valamint Erdélyi Krisztián, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi lgazgatóság igazgatója adott tájékoztatást.

Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes ismertette a vízi létesítmények vízügyi hatósági ellenőrzésének tapasztalatait, valamint a katasztrófavédelem aktuális feladatait. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei szervének szervezetében történt változásokról dr. Fekete Attila pénzügyőr dandártábornok tájékoztatta a bizottságot. A Toborzó Országfutás 2016. rendezvénysorozatról Tóth Csaba alezredes és Ferge László őrnagy számolt be.

A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalát Kocsis Lajos ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Föigazgatóságot Mesics Zoltán tűzoltó alezredes képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!