Hírek

2016.03.10. 13:54

Béna tolvaj és randalírozó fiatalok Náraiban, a kamera mindent rögzített – Videóval

Helyi fiatalok döntötték ki a kandelábert, míg a zászlótolvaj nem nárai lakos. Két rendezvény is volt aznap a faluban, a fiatalok nem onnan érkeztek.

Budai Dávid

Vidám társaság kötött bele egy kandeláberbe még február hatodikán, majd egy magányos elkövető még ugyanazon az éjszakán az újszülöttek zászlaját is ellopta. Mindez Náraiban történt, és a 150 ezer forintból kiépített kamerarendszernek köszönhetően, most ön is megnézheti, hogyan. Jól látszik, az elkövetők fiatalok voltak, és láthatóan már nem voltak szomjasak, amikor az oszlop és a zászló a fiatalokkal ujjat húzott.

Az esettel kapcsolatban sikerült elérnünk a település polgármesterét, Németh Tamást, aki elmondta, garázdaság miatt büntetőfeljelentést tett az ügyben. Mivel – bár a rendelkezésünkre bocsátott felvételen az elkövetők arca ki van takarva – a kamerák nagyon jó minőségű képet készítettek, a tettesek jól felismerhetőek. Így azt biztosan lehet tudni, hogy az az öt fiatal, aki a villanyoszlopot kidöntötte, nárai lakos, ám aki a gólyás zászlót ellopta, nem helyi. A polgármester úgy véli, a kidöntött oszloppal okozott kár olyan 35 ezer forint, míg a zászló úgy 8 ezer forintot ér. Valójában ennél sokkal többet, mivel Magyarországon Nárai az egyetlen olyan település, ahol ha megszületik egy gyermek, akkor egy hétig a polgármesteri hivatalra ki van tűzve a születés zászlója.

A polgármester hangsúlyozta, Náraiban ezt az esetet leszámítva nagyon jó a közbiztonság, olyan jó, hogy annak idején nem nyerték meg a pályázatot a kamerarendszer kiépítésére, így azt végül saját forrásból finanszírozták. A négy kamera Nárai központját figyeli, védi a polgármesteri hivatalt, az óvodát, a művelődési házat, sőt még a plébániáig is ellát. Megtudtuk, egy szerverre rögzítik a felvételeket, amelyeket aztán a törvényi előírásoknak megfelelően 72 órán belül törölnek, de ha gond van – mint most is –, akkor le lehet menteni a felvételt. A polgármester hozzátette, amikor az incidens történt, két esemény is volt a faluban, a rönkhúzás és egy házi tekebajnokság, annak örül, hogy a felvételeket visszanézve kiderült, egyik elkövető sem a rendezvényekről érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!