Hírek

2016.03.30. 12:00

Nem áprilisi tréfa: drágul és olcsóbb lesz a tankolás

Körkép – Bruttó három forinttal emeli a benzin árát a Mol pénteken, miközben bruttó három forinttal csökken a dízel ára literenként április 1-jén. Az óriási különbségek nem változnak a töltőállomások árai között.

Bakos Ágnes

Országos átlagban 329 forintra nő a benzin literenkénti ára a pénteki három forintos áremeléssel. A gázolaj átlagára 315 forintra mérséklődik, ugyanis három forinttal olcsóbban méri majd a Mol április 1-jétől.

Jelképesnek mondható a háromforintos benzináremelés, hiszen csak Vas megyében belül harminc forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább benzin ára között. A legolcsóbb 311 forint a 95-ösből, azt Kámban mérik. Szombathelyen a legdrágább a benzin: a pénteki drágítás előtt 341 forint.

Még nagyobb az eltérés a dízelárakban: 300 és 348 forintért is mérnek gázolajat. A legolcsóbb a megyében egy sárvári töltőállomás, ahol megint kettessel kezdődik majd a dízelár: a pénteki három forintos árcsökkentés után 297 forint lehet egy liter gázolaj. 348 forint a legdrágább gázolaj a megyében: Szentgotthárdon mérik.

Szombathelyen 307 és 327 forintért is adnak dízelt, a pénteki árcsökkentés előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!