Hírek

2016.04.07. 12:10

Kettéosztotta Szentgotthárdot a lomtalanítás – Más-más időpontban szállítják el a hulladékot a Rába keleti és nyugati oldalán

Áprilisban és májusban lehet megszabadulni Szentgotthárdon a lomoktól és az elektronikai hulladékoktól is, de más-más időpontokban. Ősszel nem lesz lomtalanítás.

Budai Dávid

Szentgotthárdon a Rába folyótól keletre eső területen április 23-án (szombat) lesz lomtalanítás. Egészen pontosan: a Füzesi – József A. – Széchenyi – Bethlen G. – Rózsa F. – Táncsics M. – Mária – Petőfi S. - Kisfaludy S. – Kossuth L. – István király utcák által határolt terület valamennyi utcájában és Rábakethely városrészen lehet két hét múlva megszabadulni a lomoktól. A Rába folyótól nyugatra eső utcákban, így a Pável Á. ltp-en, Hunyadi, Május 1., Malom, Mátyás király, Móricz Zsigmond, Ady Endre, Baross Gábor, Jókai és a Gárdonyi G. utcákban, valamint Rábatótfalu, Rábafüzes, Jakabháza, Máriaújfalu, Farkasfa, Zsida és Zsidahegy városrészeken pedig május 7-e (szombat) a lomtalanítás időpontja.

Az önkormányzat és a lomtalanítást végző hulladékszállító cég arra kéri a lakosságot, hogy a megjelölt időpontban reggel 7 óráig a lakásban keletkezett, felhalmozott és feleslegesség vált tárgyakat szállítójárművel megközelíthető közterületre helyezzék ki.

A lomtalanítás során a méretüknél fogva gyűjtőedényekben nem elhelyezhető hulladékok gyűjtését szelektáltan végzik, külön tehergépkocsikkal a lomokat (pl.:bútor, berendezési tárgy, eszköz stb.), külön a gumiabroncsot 90 cm átmérőig.

Az elektronikai hulladékok (szétbontatlan televízió, rádió, mosógép, hűtőgép stb.) a közterületekre nem helyezhetők ki. Az e-hulladékokat április 22-én (péntek) 9-16 óra között a SZET Szentgotthárdi Kft. telephelyén (Füzesi út 8.) lehet leadni. Május 6-án (péntek) pedig 8-9 óra között Farkasfán az autóbusz-fordulóban, 9-10 óra között Máriaújfaluban a labdarúgópályánál, 11-12 óra között Zsidahegyen a volt vegyesboltnál, vagy 13-14 óra között Rábafüzesen a vegyesboltnál lesz lehetőség megszabadulni a kiszuperált elektronikai hulladéktól.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanításkor, az elektronikai hulladék, építési anyag, törmelék, „lapátos áru" (homok, mészhidrát, cement, egyéb), nagyméretű gumiabroncs (pl.: traktorgumi), faág, fanyesedék, veszélyes hulladék, autó és egyéb bontási műveletekből, ipari és kereskedelmi tevékenységből származó hulladékok, valamint a szabványos edényzetben is elhelyezhető hulladékok kirakását mellőzzék! Egyben felhívják a figyelmet arra, hogy az idén sem szerveznek őszi lomtalanítási napot.

Ha esetleg további települések lomtalanítási időpontjaira kíváncsi, akkor itt, itt és itt is számos időpontra bukkanhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!