Hírek

2016.04.12. 19:05

MSZP: boltzáron kívül is aláírásgyűjtés

Szombathely - A földárverések ellen és közszféra bérplafonjával kapcsolatban népszavazáshoz gyűjt aláírásokat az MSZP.

Bakos Ágnes

A vasárnapi boltzár témájában indított népszavazási kezdeményezés mellett a végsőkig kitartott az MSZP - hangsúlyozta dr. Nemény András. Az MSZP Vas megyei elnökének tájékoztatójára okafogyottá vált a téma, hiszen akkor vonta vissza az Országgyűlés a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást. Ahogy dr. Nemény András fogalmazott: - Láthatóan a kormány fél a saját népétől. Hozzátette: ez azzal is jár, hogy a százszázalékosra megemelt vasárnapi bérpótlék ismét ötvenszázalékos lesz a kereskedelemben. Reméli, ez megemelhető.

Dr. Nemény András, az MSZP vasi elnöke a boltzárról is szólt

Beszélt arról is, hogy sok mindenről nem lehet népszavazást tartani, pedig hasznos lenne. Ilyen például az oktatás és az egészségügy. És ilyen szerinte az épülő szombathelyi stadion plusz 5 milliárd forintja.

Az MSZP Vas megyei elnöke két másik aláírásgyűjtésről is beszámolt kedden. A földárverésekkel kapcsolatban kifejtette: - A jobb és komolyabb földek egy körhöz kerülnek, egy új földbirtokos réteg alakul ki - fogalmazott. Nem mellékesen a Fidesz korábban azt mondta, nem adják el az állami földeket - most máshogy van.

- Ellenkezőt mondott a kormány, mint amit cselekedett - ezt állította dr. Nemény András a közszféra bérplafonjával kapcsolatban. Sorolta: sokba kerülnek a minisztériumok, az államtitkárságok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!