Hírek

2016.04.14. 13:06

Ön hazavisz annyit, mint a vasi átlagkereset? Mutatjuk a számokat

Körkép – Elkészült a tavalyi év megyei szintű keresetösszesítése. A KSH jelentése szerint nettóban 8 ezer forinttal kerestünk többet Vas megyében, mint egy évvel korábban.

Bakos Ágnes

Majdnem 150 ezer forint volt az átlagkereset Vas megyében 2015 végén – ezt jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Egészen pontosan: 147 ezer 367 forint volt az alkalmazásban állók havi nettó keresete, átlagban.

Több szempontból is érdekes a szám. Egyrészt mert 8 ezer 106 forinttal több, mint egy évvel korábban és 14 ezer 502 forinttal több, mint két évvel korábban volt. Másrészt éppen a régiós átlag közepe a vasi kereset.

Grafika: Tóth Szabolcs

Győr-Moson-Sopron megyében 169 ezer 904 forintot vittek haza az alkalmazottak havonta, nettóban. Zala megyében 126 ezer 913 forint volt a tavalyi év végén a nettó átlagkeresete az alkalmazásban állóknak. Éves és kétéves összevetésben mindkét szomszédos megyében a vasihoz hasonló a növekedés – a Központi Statisztikai Hivatal táblázatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!