Hírek

2016.07.21. 08:26

Kismértékben gyógyszer – Ismét borral bulizhatunk Bükön

Bük – Tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a büki fürdő parkolójában a Gyógy-Bor Napok Büki Gasztrofesztivál.

Vadas Krisztina

Az ötnapos fesztivál során három különböző színpadon váltják egymást a jobbnál jobb fellépők. A szervezők a felnőttek és a gyermekek szórakozásáról és kikapcsolódásáról egyaránt gondoskodtak: az egyik színpadon kifejezetten az apró látogatóknak szánt műsorok kapnak helyet. A Gyógy-Bor Napok során különböző gasztroshow-kat is láthatnak az érdeklődők, és a hagyományokhoz híven történelmi udvar is várja a látogatókat.

Vas megye borbarát hölgyeinek koszorújában lépett színpadra a megnyitó ünnepségen Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

 

Elsőként Ágh Péter köszöntötte a megjelent vendégeket.

– Nemrég az egyik ismerősöm a Parlamentben megkérdezte tőlem, hogy miért érdemes Bükre jönni. Én azt feleltem neki, hogy azért, mert Bük kicsit olyan, mint Forrest Gump, aki azt mondta mindig a szerelmének, hogy ők olyanok, mint a borsó, meg a héja. Bükön is így kapcsolódik össze a pihenés, a wellness, a gasztronómia és minden olyan élmény, ami a kikapcsolódáshoz kell – fejtette ki a képviselő, akit Kondora Bálint követett a színpadon.

– Hogy a gyógybor milyen hatással van az egészségre, azt csak pár nap múlva tudjuk meg, de mint a mondás régóta tartja: a bor kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer – ezekkel a vidám gondolatokkal köszöntötte a megnyitó vendégeit, és buzdította őket szórakozásra Kondora Bálint.

– A Gyógy-Bor Napok az utóbbi években vált igazán naggyá, Bük egyik legjelentősebb rendezvényévé, ami egy évtized munkájának a gyümölcse – emelte ki dr. Németh Sándor polgármester a megnyitóünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!