Hírek

2016.08.04. 08:15

Allergiás a parlagfűre? - Így jelentheti be azt, akit ez nem érdekel

Címkék#parlagfű

Régóta bosszantja, hogy egyesek hagyják szép nagyra megnőni a parlagfüvet? Itt a megoldás!

Elek Szilveszter

A Parlagfűmentes Magyarország Egyesület kiadott egy közleményt, amiben leírják, hogyan lehet bejelentést tenni a parlagfűvel borított területekről.

Egyfelől az egyesület weboldaláról is letölthetjük a bejelentőlapot, de e-mailben és telefonon is jelezhetjük, ha szemfülesek voltunk, és kiszúrtuk, hogy valakinél elszaporodott ez a növény.

Fotó: Unger Tamás

A kevésbé merészek számára megnyugtató lehet, hogy a bejelentőrendszer anonim, így a panasztevő adatait nem továbbítják a hatóságok felé sem. De mielőtt túlzottan felbátorodnánk, a közleményben külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a haragosainkkal pár szál parlagfű miatt inkább ne toljunk ki, ugyanis a 40-50 tő alatti fertőzések kezelése aránytalanul sok munkát adna a hatóságoknak, elvonva energiájukat a komoly veszélyt jelentő esetektől.

Ha tehát csak kevés tő nyújtózkodik valahol, akkor azt húzzuk ki mi magunk kézzel, vagy kérjük meg erre az ingatlan tulajdonosát.

Az egyesület határozottan felhívja a figyelmet arra, hogy a parlagfű-mentesítés elsősorban a földtulajdonosok, földhasználók felelőssége és törvény által előírt kötelessége. Ezért ha ludasok vagyunk parlagfű-ügyben, és vannak rosszakaróink is, jobb, ha sebtiben kiírtjuk ezt a növényt a kertünkben, különben könnyen összetűzésbe keveredhetünk a törvénnyel...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!