Hírek

2016.08.28. 09:01

Időutazás egy főrenddel - Történelmi témapark

A Savaria Karnevál egyik legmozgalmasabb helyszíne a Történelmi Témapark, ahol egy időben, egy helyen akár időutazáson is részt vehet a látogató.

Turbók Attila

A honfoglaló magyarok harcművészetét Kassai Lajos és lovas íjászai képviselik, ám – időben – őket is megelőzik a több alkalommal gyakorlatozó római légiók. Utóbbiak tábori életébe is bepillanthatnak a témapark vendégei.

Az államalapítás idejéből a viking testőrség katonái verekedtek meg egymással, lovon és gyalogosan, majd a török kor elevenedett meg több hagyományőr csapat részvételével.

A szomszédvár, Sárvár a Nádasdy Bandériumot küldte a „harcmezőre”, a pápai huszárok az oszmán sereget testesítették meg, a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások pedig a kor lőfegyvereinek működésébe engedtek betekintést.

Szombat délelőtt a római légiók és gladiátorok mutatkoztak be  Fotó: Turbók Attila

Utóbbi csapatok kellemes meglepetésben részesültek a szervezők által. Esterházy Antal herceg megtekintette a díszelgő végváriakat és egyben jelezte, bemutatójuk elnyerte tetszését.

A történelmi korok változatosságát a fővárosi Mare Temporis csapata tette még színesebbé. A csoport viseleti és tűzfegyver bemutatókkal szerepel a karnevál szinte minden helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!