Hírek

2016.08.16. 08:39

Kedden is ázhat Vas megye – Jeget majd szerdára ígér az

Címkék#időjárás

Szombathely – Elsőfokú meteorológiai figyelmeztetés érvényes Vas megyére – hétfőn is így kezdődött, jégverés lett a vége.

Bakos Ágnes

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár harminc millimétert meghaladó csapadék hullhat Vas és Zala megyére – erre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kedd éjfélig érvényes a felhívás.

Hétfőn is így kezdődött: aztán heves zivatarok áztatták a megyét, Szombathelytől délre vonultak el a zivatarzónák, közepükből estek néhol diónyi, másutt cseresznye nagyságú jegek.

Fotó: Németh Richárd

Keddre heves zivatar nem várható, „csak” kiadós csapadék. Majd a szerda lehet ismét jeges: a mostani előrejelzések szerint heves zivatar hozhat egy-két centis jégesőt a hét közepén Vas megyére – ismét.

Lehet, hogy részben az érkezett hidegfrontnak, részben pedig a csúszós utaknak köszönhető, de nyolc karambol történt Vas megye területén a hét első 24 órájában. A balesetek között kettő súlyos, egy könnyebb sérüléssel végződött, öt karambolnál pedig nem volt sérülés, csupán anyagi kár.

A hétfői balesetekről beszámoltunk:

https://www.vaol.hu/hirek/auto-es-motorkerekparok-utkoztek-vasegerszegen-1783763" target="_blank"

https://www.vaol.hu/hirek/figyelem-nagyon-csuszik-az-ut-fanak-hajtott-egy-auto-jak-kozeleben-1783752" target="_blank"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!