Hírek

2016.08.23. 18:57

Nem árt lassítani - Fő- és alsóbbrendű utakat is újítanak Vas megyében

Sorban újulnak vasi útszakaszok, az építkezések miatt pedig érdemes körültekintően autózni.

Bakos Ágnes

Már majdnem egy hónapja kezdődtek útkarbantartási munkák a 87-es főút szombathelyi szakaszain. Legutóbb a 11-es Huszár út végétől a bucsui körforgalomig marták fel a burkolatot, és érdemes is betartani a negyven kilométer per órás sebességkorlátozást, főleg az autó épsége miatt. A közútkezelő tájékoztatása szerint október közepére végeznek a felújításokkal, addig lesz részlegesen foglalt az út egy-egy szakaszon.

Fotó: Unger Tamás

Jól halad az április végén kezdődött felújítás a 86-os főúton Balogunyom és Egyházasrádóc között. Már az új burkolaton, új útjelzők között és frissen felfestett sávokon autózhatnak az erre közlekedők, viszont kint van még a hatvan kilométer per órás sebességkorlátozást jelző tábla a teljes szakaszon. Hivatalosan augusztus utolsó napján, délután négy órakor végeznek majd a felújítással. A 84-es egy vasi szakaszán is dolgoznak: Simaság térségében. A közútkezelő tájékoztatása szerint itt októberig tartanak az útkarbantartási munkák. Alsóbbrendű utakon is dolgoznak. Teljes az útzár még szeptember közepéig a 8449-es számú úton Vámoscsaládról Uraiújfalu felé. Kijelölt terelőút: 86-os főút és a 8448-as számú önkormányzati út. Répcelak és Uraiújfalu között, a 8447-esen útkarbantartási munkák okoznak útszűkületet, a közút térképe szerint itt már szeptemberre végeznek a munkákkal. A fix építések és karbantartások mellett minden napra jutnak kisebb munkák, például fűnyírás, az oszlopok mosása és a burkolati jelek újrafestése. A fő- és alsóbbrendű utakon is dolgoznak szinte mindennap, az Őrségtől Kőszegig, Szentgotthárdtól Jánosházáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!