Hírek

2016.09.30. 17:09

Epevédő paprikát is vittek Budapestre a kelédiek – Büszke a közfoglalkoztatására a vasi település

Budapest, Keléd – Óriási sikere volt a kelédiek gyomor- és epevédő paprikájának a Vajdahunyad várban, ahol egyetlen Vas megyei településként mutatták be közfoglalkoztatási programjuk eredményeit. Magmegrendelésekkel térhettek haza és a távol-keleten is sokan ismerik már Keléd nevét.

Bakos Ágnes

Az idei volt a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás. A Vajdahunyad várában 130 kiállító mutatta be, mit valósítanak meg a közfoglalkoztatási programban. Vitték a települések és szociális szövetkezetek a termékeiket, kóstolókat tartottak és árulták is a terményeket, termékeket.

Pavilononként két település mutatkozott be, mi Tamásival voltunk együtt. Ők kertészeti termékeket és kerti bútorokat vittek, mi pedig a zöldségeinket – számolt be Feiler Ferenc, Keléd polgármestere. Keléd egyetlen Vas megyeiként vett részt a nagyszabású mustrán. Volt ott kézzel fonott kosár, táskák, térkövek, népművészeti termékek, húsok – sorolta a polgármester.Nagy sikere volt a kelédi kínálatnak, Feiler Ferenc kiemelte a kosszarvú paprikájukat.

Sokan panaszkodnak, hogy bántja a gyomrukat, vagy az epéjüket a paprika, de ez biztosan nem – mutatta be a polgármester. – Volt ott egy újságíró, azt mondta, ő már öt éve nem evett paprikát, annyira fáj tőle a gyomra. Végül csak rávettük egy kis kóstolóra. Nem telt el fél óra, és jött vissza, öt kilót vitt belőle! – mesélte büszkén Feiler Ferenc.

Elmondta, hogy legalább 25, jórészt budapesti címet jegyzett fel: mind magmegrendelés, erre is igény volt, a kelédi zöldségek magukért beszéltek.A beszámolójában kiemelte, hogy nem csak Budapestig ért Keléd híre.

A Vajdahunyad vára frekventált turisztikai célpont, a három nap alatt is rengeteg turista volt. Annyi fotó készült, szerintem már biztosan sokan látták Keléd nevét Japánban, de még Indiában is – idézte fel a turistaáradatot a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!