Hírek

2016.09.16. 12:22

Sérült társaik életével ismerkedtek a szombathelyi fiatalok

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium és az Oladi Közösségi Tér fiataljai gyűltek csütörtökön a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint az Új Nemzedék közösségi terébe.

Vadas Krisztina

Vass Istvánnak és Polgár Gábornak, a szervezetek vezetőinek célja az volt, hogy a fiatalok testközelből ismerhessék meg fogyatékossággal élő társaik életét, mindennapi kihívásait.

A sötét szobában a vakságot tapasztalhatták meg, kipróbálhatták a kerekesszékes ping-pongot és darts-ot is. A "képes vagy rá?!" elnevezésű helyszínen bekötött szemmel kellett asztalt megteríteni, szájjal rajzolni és kesztyűben gyöngyöt fűzni. Emellett bocsát (mozgássérültek sportja) és a csörgőlabdát (vakok sportja) is játszhattak a vállalkozó ifjak. Az udvaron pedig az egymásba vetett bizalmat is tesztelhették az akadálypályán, melyen egy bekötött szemű fiatalnak egy másik segítségével kell átjutni.

- Az itt szerzett pozitív tapasztalatok segítenek elfogadni a sérült társakat, kevésbé lesznek kirekesztőek az egészséges fiatalok - mondta Vass István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!