Hírek

2016.09.15. 11:05

U21-es foci Eb helyszíne lehet Szombathely

Szombathely – 19 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadták a szombathelyi képviselők, hogy Szombathely is helyszíne lehessen a 2019-es U21-es UEFA labdarúgó Európa-bajnokságnak. Inkább az épülő Haladás stadionról szólt a vita.

Bakos Ágnes

Többszörös a feltételes mód az U21-es labdarúgó Eb-vel kapcsolatban.

Egyrészt az ország pályázata sem nyert, másrészt Magyarországon hat várost választanak, azok közé kerülhet Szombathely.

Mennyibe kerülne, ha meccsek helyszíne lenne Szombathely? Ezt kérdezte Tóth Kálmán képviselő. Ki tudná-e szolgálni rendezvényt Szombathely? Szálloda, buszpályaudvar, vasút ellátottságra utalt Balassa Péter képviselő. Elmondta azt is, hogy kicsi a torna magyarországi rendezésének esélye, hiszen Portugália, Olaszország, Hollandia is pályázik.

Lendvai Ferenc, a FIDESZ-KDNP frakció vezetője javasolta, hogy Szombathely jelentkezzen a lehetőségre, ahogy a jogi bizottság nevében dr. Takátsné dr. Tenki Mária is.

Dr. Czeglédy Csaba képviselő ugyancsak javasolta, de szerinte tudni kellene egy költségkeretet, legalább nagyjából, hogy mennyibe kerül majd a rendezés. Azt mondta, meg kellene nyugtatni a közvéleményt, hogy minden rendben van az épülő stadionnal kapcsolatban.

Fotó: Szendi Péter

Dr. Nemény András képviselő a stadion üzemeltetésének költségeire hívta fel a figyelmet: az még mindig nem tisztázott.

Lendvai Ferenc frakcióvezető szerint politikai technika a dezinformáció terjesztése – ilyen az a pletyka is, amely Szombathelyen terjed a stadion építése kapcsán, az, hogy nincs minden rendben.

Illés Károly alpolgármester válaszolt a kérdésekre. Azt mondta, UEFA 4-es kategóriájú lesz a stadion. A készülő kézilabda pálya NBI/B-s szabványú lesz, munkacsarnoknak épül. Mint mondta, nem volt kívánatos még egy aréna, az már van.

Idén még közgyűlés elé kerül a stadionfejlesztés, hogy hogy áll a munka. Az alpolgármester kijelentette:

– Nincsenek csúszások, az eredeti tervek szerint halad a kivitelezés. Az üzemeltetésre tanulmány majd elkészül, az idei év végén kiírják az üzemeltetési pályázatot – ismertette.

Visszatérve az eredeti napirendhez: a korosztályos foci Eb helyszínére vonatkozó döntést meghozták a képviselők. 19 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadták, hogy Szombathely is helyszíne lehessen a 2019-es U21-es UEFA labdarúgó Európa-bajnokságnak.

Címkék#foci EB#U21

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!