Hírek

2016.09.29. 11:01

Utánajártunk: tényleg bezárják a szombathelyi Tescókat?

Gyanúsan sok a leárazás a két szombathelyi hipermarketben, ezért szárnyra kapott a hír, hogy bezárják a boltokat. A Tescónak az egész világon elég rosszul megy, de ennyire?

Vas Népe

Olvasóink többen jelezték, hogy a nagy és kisebb szombathelyi hipermarketben óriási leárazások miatt tört ki lelkesedés, majd pánik. Az olcsó áruk mellett ugyanis arról szólnak a pletykák, hogy az áruházakat bezárják, ezért árusítják ki a termékeket.

A Tescós belsős forrásoktól megtudtuk, hogy a hír ebben a formában nem igaz: az áruházak továbbra is működni fognak. Az viszont biztos, hogy szabadulni akarnak egy csomó úgynevezett non-food, tehát nem élelmiszer-ipari terméktől, amelyek alig fogynak, és csak a helyet foglalják. Ha ezeket eladták, az áruházi terület ezután kisebb lesz, tehát szűkül a választék. A felszabaduló területeket kihasználhatják másra vagy bérbe is adhatják.

A Tescóról nem sok jó hírt olvasni az elmúlt években: veszteségekről, leépítésektől volt hangos a világsajtó. Itthon ők is vergődnek a munkaerőhiánytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!