Hírek

2016.10.05. 18:58

Íme az ötödik celli pálya

Celldömölk - A város ötödik műfüves pályáját adták át rendeltetésének szerdán Celldömölkön, a Berzsenyi Dániel Gimnázium udvarán.

Ölbei Lívia

A pályaavatón Fehér László polgármester hangsúlyozta: az új műfüves pálya a város számos és jelentős sportberuházásainak sorába illeszkedik.

Az ünnepélyes szalagátvágásban a polgármester és a város jegyzője, Farkas Gábor mellett részt vett prof. dr. Gadányi Károly, az MLSZ vasi elnöke, valamint a KLIK részéről Fodor István, a szombathelyi tankerület igazgatója. Fehér László a kivitelező által fölajánlott ajándéklabdákat is célba juttatta, a gimnazisták azonnal birtokba vették az új létesítményt.

A város ötödik - 22-szer 42 méteres, 20-szor 40 méteres játéktérrel rendelkező - műfüves és „villanyfényes” pályája a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjának támogatásával készült (ez már a 9. ütem): a támogatási kérelmet tavaly októberben nyújtották be, decemberben megszületett a pozitív döntés.

A celli önkormányzat a bruttó 28 milliós összköltség 30 százalékát vállalta. A pályaépítésre fordított mintegy 8,4 millió forintos önkormányzati önrész mellett saját forrásból állták a terület előkészítését a sportpálya megépítésére (kerítés, járda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!