Hírek

2016.11.24. 19:55

Tiszteleg a város - Diákolimpikonokat jutalmaztak

Szombathely - Folytatódott az évtizedes hagyomány: Szombathely önkormányzata egy fogadás keretében jutalmazta az előző tanév országos érmes diákolimpikonjait.

Horváth Erika

Ahogy Koczka Tibor alpolgármester köszöntőjében fogalmazott: csupa a sikerére, felkészültségére büszke fiatalt lát a városháza nagytermének széksoraiban. Olyanokat, akik a tehetségüknek, lelkesedésüknek, szorgalmuknak és természetesen segítőiknek - iskoláik vezetőinek, tanáraiknak, edzőiknek, valamint szüleiknek - köszönhetően le tudták tenni a névjegyüket, az országos döntőkben is helytálltak.

Mint minden évben, Szombathely önkormányzata ezúttal is egy fogadással megspékelt jutalmazási ünnepséggel jelezte, hogy rajta tartja a szemét a város diákolimpikonjain és elismeri a legjobbak teljesítményét.

A Nemzetközi Diákjátékokon ezüstérmes szombathelyi labdarúgócsapat tagjai az emléklapjukkal
Fotó: Szendi Péter

Több mint másfél száz diáksportolót szólítottak színre, Koczka Tibor mellett dr. Takácsné dr. Tenki Mária a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke és Lendvai Ferenc tanácsnok gratulált nekik.

A tajpeji Nemzetközi Diákjátékokon érmet szerzett 18 sportolóval - Barta Hannával, Dancsecs Boglárkával, a lány és a fiú focicsapattal - kezdődött a sor. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett diákolimpiai versenyeken 111 szombathelyi fiatal állhatott fel a dobogóra.

Ők nyolc iskolából verbuválódtak, és öt sportágban - atlétikában, kosárlabdában, labdarúgásban, tornában, illetve a játékos sportversenyen - gyűjtötték az érmeiket a 2015/2016-os tanév országos fináléiban, összesen hét aranyat, 17 ezüstöt és kilenc bronzot. Diákolimpiai versenyeket azonban nemcsak az MDSZ rendez, hanem az országos szakszövetségek is. Tíz szakszövetségi sportágban 17 szombathelyi diákolimpiai bajnoki cím született, a 35 aranyérmes is ott volt a jutalmazottak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!