Hírek

2016.12.05. 18:56

Jótékonykodtak a rabok – A gencsapáti gyermekotthonba vittek csokoládét

Szombathely Gencsapáti – Személyesen adták át a szürke „egyenruhás” bácsik a rengeteg csokit. A saját pénzükből vásároltak be édességből, összesen 43-an.

Bakos Ágnes

A Mikulás és a karácsonyvárás jegyében a napokban személyesen vitték el a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai közül ketten a csokicsomagot a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény kis lakóinak. Összesen 43 rab csatlakozott a kezdeményezéshez és vásárolt a saját pénzéből édességet a börtön boltjában.

Fotó: Szombathelyi OBVI

Az adományozás előzménye még a nyárra nyúlik vissza, ugyanis több alkalommal hat-hat fogvatartott végzett jóvátételi munkát a gencsapáti intézményben.

Kerti játékokat, padokat újítottak meg, csiszoltak, festettek.

A munkáért hálásak voltak a gyerekek – ezért gondolták úgy, hogy máshogy is szeretnének segíteni, vidámabbá tenni a kicsik mindennapjait. Ezért szervezték a „nagy csoki bevásárlást” az intézet munkatársai. A gyűjtéssel mintegy ötven gyermeknek gyűlt össze édesség, amit aztán személyesen adtak át. Ott volt Tóth Tamás Tibor börtönparancsnok és Horváth Artúr intézményvezető is. Ahogy a börtön beszámolója fogalmaz: a gyermekek nagy örömmel, meghatódva vették át a csokoládékat a szürke „egyenruhába” öltözött bácsiktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!