Hírek

2016.12.04. 15:58

Mikulások korcsolyával? – Őket is láttuk a szombathelyi Műjégpályán

Szombathely - Szombaton a szezonnyitó jéggálával, vasárnap pedig a színes Mikulás-találkozóval megkezdődött a jubileumi, 30. jégszezon a szombathelyi Műjégpályán.

Tóth Gábor

A szombati szezonnyitó jéggála körülbelül 150 korcsolyázóval kezdődött - estére az óvatos becslések szerint is legalább 400-an fordultak meg a műjégpályán. A reggeli, délelőtti csípős hideg sem tántorította az érdeklődőket. De aztán dél körül kicsik és nagyok már szikrázó napsütésben rótták a köröket. Vasárnapra maradt a hivatalos megnyitó, Gerencsér Tibor, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöke és Varga Jenő ötletgazda, főszervező köszöntötte a roppant vidám közönséget. És természetesen a Mikulásokat. Ugyanis 14 féle színben pompázó - magyar, horvát, osztrák, szlovén - Mikulás csatolt korcsolyát a lábára, és nem maradtak el a krampuszok sem. A gyerekek örömmel fotózkodtak, korcsolyáztak a Mikulásokkal, mindenkinek jutott a szaloncukorból. Akik Mikulás-jelmezben érkeztek, azon ingyen mehettek be a műjégpályára - sokan éltek a lehetőséggel. A hangulatot különféle versenyek, játékos vetélkedők fokozták. Vasárnap is komoly létszám mellett zajlottak  a  programok - a SZOVA Zrt. munkatársai remekül előkészítették a jeget.

 

Varga Jenő örömmel jelezte, hogy már a 30. szezon kezdődött meg. Az elkövetkező hetekben minden hétvégén kipróbált, népszerű programok várják a korcsolyasport kedvelőit, egészen február 25-ig. Továbbá szombatonként 10 órától bárki ingyenes korcsolyaoktatásban részesülhet. Az összeszokott edzői csapat (Varga Jenő, Légler Kitti, Reiner Dóra, Bognár Zoltán, Bognár András) várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!