Hírek

2017.01.01. 09:41

Ki bulizott szilveszter éjjel Szombathely Fő terén? - Keresse meg magát a galériában!

Szombathely - Mi ott voltunk a Szombathelyi Fő téren az óév utolsó és az újév első perceiben. Több százan tomboltak és számoltak vissza együtt, majd a tűzijáték hangjai is feldördültek. Ha Ön is ott volt, görgesse végig a galériát, hátha lencsevégre kapta fotósunk!

Vadas Krisztina

A kemény mínuszok ellenére is sokan gyűltek össze az év utolsó napján a megyeszékhely Fő terén, hogy ottl köszöntsék az új évet.

Csontig hatoló hideg, de nagyon jó hangulat - ez várta azokat, akik úgy döntöttek, Szombathely Fő terén gyűlnek össze szilveszter éjjelén. Bár meg kell hagyni, sokan választottak olyan italokat, amelyek inkább fűtöttek, mint hűtöttek, de a kulturált szórakozást semmi és senki sem zavarta meg. A tömeget először Odett szórakoztatta, koncertjével hangolta a közönséget a visszaszámlálásra. Bár Odett inkább a fiatalok kedvence, az idősebb korosztály is szívesen táncolt dalaira.

Tapsoltak, sikítottak, ha éppen azt kérte az énekesnő a közönségtől. Közben persze már el-eldördült néhány tűzijáték, megszólaltak a dudák: ezek mind-mind emelték az újévvárás amúgy is felfokozott hangulatát. Odett koncertje után aztán várakozás következett: már nem kellett  sok idő, hogy elérkezzünk  az éjfélhez. A tömeg   egy emberként számolta vissza a másodperceket, majd egyszerre kiáltották: boldog új évet mindenkinek!

A Fő téren szórakozókat 2017.első perceiben dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte. - Ilyenkor, amikor elballagott már 2016, és itt van a reményteli 2017, az ember azon gondolkodik, hogy mi a legfontosabb: az összetartozás, a szeretet az egymásra való figyelés. Szent Márton szellemisége most is itt van velünk. A legfontosabb, hogy Szombathely békés, biztonságos város. Fontos, hogy 2016-ban a gazdaságot sikerült még tovább fejleszteni. Megünnepelhettük Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

Elkészült az M86-os út, valamint a református templom tornya is megépült. 2016. sikeres esztendő volt - összegezte a polgármester. - 2017. a továbbfejlődés éve lesz, 2018 pedig a folytatásé. Boldog, békés új esztendőt mindenkinek, azt kívánom, hogy a város minden lakója érje el azt a célt, amit 2017-re kitűzött magának. Adja Isten, hogy így legyen - ezekkel a jókívánságokkal indította a szombathelyiek új évét dr. Puskás Tivadar.

A köszöntőt követően - az elmúlt évek hagyományaihoz híven - mesés tűzjátékkal kápráztatta el az önkormányzat az ünneplőket: a Városházáról lőtték a szebbnél-szebb, ragyogó színekben pompázó  rakétákat. A legtöbben   még ez után ismaradtak, hiszen a buli nem ért   véget:   a Balkan Fanatik rázta fel a közönséget, majd a Komár László emlékzenekar csapott igazi retro-bulit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!