Hírek

2017.01.31. 19:45

Új utcák neveiről is tárgyalt a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága

Szombathely - A bizottságok gőzerővel készülnek a közgyűlésre: hétfőn és kedden is üléseztek.

Szombathelyi Médiaközpont

A jogi és a társadalmi kapcsolatok bizottsága hétfői rendkívüli ülésen értékelte a Szent Márton Emlékévvel összefüggő támogatások elszámolásával kapcsolatos beszámolókat. Az összesen 800 millió forintos keret felhasználására 166 pénzeszköz-átadási megállapodást kötöttek. A kedvezményezettek szakmai és pénzügyi beszámolóit előzetesen egy munkacsoport vizsgálta át, javaslatuk alapján döntött úgy a bizottság, hogy azokat - kevés kivétellel - jóváhagyja. A határidőn túli kifizetések kapcsán pedig a testület felkérte a polgármestert, nyújtson be méltányossági kérelmet a Belügyminisztériumhoz, hogy az érintetteknek ne kelljen visszautalniuk a pénzt. A gazdasági és városstratégiai bizottság az előkészületben, illetve folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban is hozott döntéseket. Állást foglaltak a Nemzeti Ovi Foci, Ovi-Sport Programban megvalósuló multifunkcionális sportpályák építésével kapcsolatos kérdésekben.

Támogatták a Haladás Sportkomplexum beruházásával kapcsolatos módosításokat és megvitatták a beterjesztett üzemeltetési koncepciót. A bizottság egyetértett a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia kialakítását célzó 1,5 milliárd forintos pályázattal, amelynek kulcseleme a 11-es Huszár úti laktanya altiszti épületének felújítása. A Szomhull Kft. és a Szova Zrt. hulladékgazdálkodási tevékenységének jövőjét tekintve a bizottság úgy foglalt állást, szükségesnek tartja, hogy Szombathelyen, illetve a korábbi működési területén is a kft. lássa el a közszolgáltatási feladatokat. Ennek érdekében felkérik a polgármestert, hogy kezdeményezzen egyeztetést az illetékesekkel, tisztázza a szolgáltatás feltételeit, valamint a keletkező veszteség megtérítésének módját. A bizottság döntött arról is, hogy április elsejétől egyirányúsítják a Hadnagy utcát a Deák Ferenc és a Horváth Boldizsár körút között.

A szombathelyi közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága a hétfői rendkívüli után, kedden délután soros ülést tartott. Röpke egy óra alatt tizennégy napirendi pontot tárgyaltak meg. A testület jóváhagyta, hogy pályázati támogatással újabb három szombathelyi óvodában: a Mesevár, a Pipitér és a Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvodában épüljenek multifunkcionális pályák.


Nem tréfa: április 1-jétől egyirányúsítják a szombathelyi Hadnagy utca egy szakaszát Fotó: Szendi Péter

A testület a Haladás Sportkomplexum beruházásával kapcsolatban vita nélkül elfogadta a vagyonkezelési szerződés tervezetét. Nem alakult ki vita e testületen belül sem azon, hogy a városi önkormányzat konzorciumi partnerként részt vesz a Helyi Közösségi Stratégia kidolgozásában, illetve megvalósításában. Erre maximum 1,5 milliárd forint pályázati forrás áll majd a város rendelkezésére.

A bizottság elfogadta az önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosítására vonatkozó javaslatot. Az új építkezések eredményeként a városban új lakóterületek jönnek létre. Így van ez Kámonban is, ahol egy lakópark utcáinak elnevezéséről foglalt most állást a testület. Így a Ciklámen körútról, a Jázmin utcáról, a Viola utcáról, az Ibolya és a Rózsa közről. Ugyancsak Kámonban további, eddigi névtelen utak kapnak nevet: így lesz a városban Várkonyi István és Muskátli utca is. Az eddig ipari útnak nevezett út pedig a jövőben hivatalosan is Ipari út lesz.

A bizottság a Sportligetre vonatkozóan támogatta a város településrendezési eszközének módosítását. Elfogadták a javaslatot a város településkép-védelmét szolgáló Partnerségi Egyeztetési Szabályzat megalkotására is.

A testület tagjai elégedettek a polgármesteri hivatal törvényességi és hatósági munkájával. Ezt bizonyította, hogy egyhangúan fogadták el a jegyző erről szóló tájékoztatóját. A bizottság hozzájárult ahhoz, hogy egy rendezvényszervező cég használhassa a Savaria nevet.

A Vas megyei autisták érdekében tevékenykedő Esőemberke Alapítvány a foglalkoztató házuk működési költségeihez 250 ezer forint támogatást kért dr. Puskás Tivadar polgármestertől. A kérést a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának tagjai is respektálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!