Hírek

2017.01.29. 13:43

Vajon megfogadták Luther tanácsát a bálozó sárvári evangélikusok?

Egyél finomat, igyál tiszta sört, és olvasd az igazságot! – a sárvári evangélikusok megtalálták báljukhoz a megfelelő idézetet Luther Mártontól.

Pajor András

A Nádasdy-vár termeiben tartotta a Luther-rózsa Alapítvány a 21. hagyományos Sárvári Evangélikus Farsangi Bált. Az érkező vendégeket a Nádasdy Ferenc Bandérium díszőrsége fogadta.

Fotó: Pajor András

- Különleges alkalom az idei, hiszen a reformáció 500 éves jubileumát ünnepeljük, és elkészült a felújított templomunk, amire hosszú éve felajánlottuk báljaink bevételét is – szólt köszöntőjében Horváth Zsolt egyházközségi felügyelő. A Kortárs Keresztény Kórus műsora után a bál díszvendége, Thomas Rosner, Sárvár német testvérvárosának, Steinheim polgármestere nyitotta meg a bált.

Fotó: Pajor András

– A német állam mára elismerheti, hogy sok területen és sok esetben formálta át az egyház. A reformáció, a felvilágosodás és a szekularizáció folyamata volt az a három tisztítótűz, amelyeken átesve alakult ki a mai állapot. Ebben a mostani bonyolult európai helyzetben is a kegyelem és a könyörület lehet a megoldás alapja – mondta Thomas Rosner, aki elárulta, hogy édesapja révén magyar gyökerekkel is rendelkezik.

Fotó: Pajor András

A megnyitót a Stop & Go tánccsoport bemutatója és az evangélikus egyházközség elsőbálozó konfirmandusainak bécsi keringője követte. A kacsamájkoronás vacsora után a répcelaki Spontán Együttes zenéjére táncolhattak a bálozók. Az éjféli tombolasorsolás után hajnali négyig tartott a bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!