Hírek

2017.02.03. 09:25

A szerelem nem ismer határokat – sem rácsokat Szombathelyen

Megnősült a szombathelyi börtön két fogvatartottja. Az esketés nem a rácsok mögött, hanem a városházán volt, a „hagyományos családi közösség megteremtése” még várat magára...

Bakos Ágnes

Polgári szertartás keretében, a szombathelyi városháza házasságkötő termében mondta ki a boldogító igent két pár, amelyek egy-egy tagja egyelőre a szombathelyi börtön lakója, jogerős szabadságvesztésüket töltik – tájékoztatott a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet.

Az elítéltek még büntetésük megkezdése előtt ismerték meg jelenlegi párjukat. Az egyik férfi már hét éve van együtt újdonsült feleségével, közös gyermekük is van. A másik férfi éppen egy éve ismerte meg a (már) feleségét.

A börtön beszámolója úgy fogalmaz: az életvitelükben bekövetkezett változás (vagyis a rabság) ellenére az egymás iránt érzett szerelem megmaradt, ezért esküdtek.

Elegánsan fogalmaz a beszámoló a még elmaradt nászéjszakáról: a "hagyományos értelemben vett családi közösség megteremtése" egyelőre szó szerint falakba ütközik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!